О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Фахівці для органів муніципального та державного управління


[Доцент І. Юр’єва]
#6 от 27.03.2007

Вперше на кафедрі педагогіки та психології управління соціальними системами в лютому 2007 року 12 магістрів отримали диплом з адміністративного менеджменту. Навчалися вони в НТУ «ХПІ» заочно.

У 2004 році в нашому університеті кафедра педагогіки, психології та управління соціальними системами відкрила спеціальність «Адміністративний менеджмент», яка за денною формою навчання готувала магістрів, надаючи їм фундаментальні знання в галузі управління соціальними системами. В 2005 році перші дванадцять абітурієнтів здобули право навчатися за цією спеціальністю на заочному факультеті НТУ «ХПІ» без відриву від виробництва.

Наш університет, прагнучи зробити свій внесок у створення та розвиток концепції кадрової політики України, запровадив систему заочної підготовки та підвищення кваліфікації службовців адміністративно-державного управління для розвитку української школи державного адміністрування.

У сучасній підготовці магістрів застосовуються передовий теоретичний та практичний досвід українського і закордонного менеджменту: з інформаційних технологій, філософії і психології управління. Підготовка передбачає формування навичок адміністраторів різних рівнів, менеджерів, керівників, які повинні використовувати новітні технології управління.

Адміністративно-державне управління – молода сфера наукового знання, яка розвивається разом із розбудовою держави. Державні структури, що забезпечують виконання законів, за якими живе країна, мають бути озброєні знаннями з питань управління, кадрового менеджменту та кадрової політики в цілому. Вони повинні вміти виконувати функції планування, організації, мотивації, контролю працівників організації, які забезпечують досягнення її цілей. Вимогою сьогодення в Україні стало впровадження сучасної кадрової політики, підготовки кваліфікованих професійних службовців різних посадових рівнів. Сучасне покоління , яке отримало знання на різних етапах становлення держави, прагне отримати відповідь на питання: як зробити суспільство заможним, як зробити кращим життя кожного громадянина країни, як досягати поставлених цілей з найменшими витратами.

Кафедра встановила плідні творчі зв’язки з організаціями міста та безпосередньо з міськвиконкомом і виконує для них на умовах господарчо-договірних робіт наукові дослідження з проблем удосконалення управління, розробки і реалізації ефективної кадрової політики. Результати

досліджень не тільки впроваджуються у практику діяльності підприємств-замовників, а й використовуються у навчально-виховному процесі, враховуються при удосконаленні змісту освіти. Практичним втіленням і прикладом плідної роботи університету з Харківською міською Радою та провідними підприємствами Харкова є захист кваліфікаційних дипломних робіт з адміністративного менеджменту на актуальну тематику сьогодення.

Випускна кваліфікаційна дипломна робота студентки групи ІФЗ-51 О.А. Носик (фото справа вгорі) на тему «Аналіз кадрової політики в органах місцевого самоврядування» містить аналіз кадрової політики України в цілому та м. Харкова, розкриває важливість створення програм з кадрового менеджменту в органах місцевого самоуправління. В дипломі О.В. Ольховського (зліва) «Дослідження процесу підготовки та прийняття бюджету виконавчого органу системи місцевого самоврядування» проведено дослідження адміністрування бюджету Харкова та внесені пропозиції щодо застосування методів адміністративного менеджменту в бюджетний процес міста. Практичне значення для Харківської міської Ради має робота Д.П. Кузнєцова (справа внизу) на тему «Аналіз застосування методів адміністративного менеджменту (на прикладі Управління культури Харківської міської ради)».

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет