О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Пам’ятка першокурснику, який вступає до первинної профспілкової організації студентів Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»


[Андрій Нагорний, голова профспілкового комітету студентів НТУ «ХПІ»]
#24-25 от 23.10.2006

Першокурснику, ти вступаєш до профспілкової організації студентів НТУ «ХПІ», яка має майже сторічний досвід роботи зі студентами та керівними організаціями усіх рівнів, досвід боротьби за права людини. Ти ідеш до профспілки і для тебе відкриваються нові шляхи.

Первинна профспілкова організація студентів НТУ «ХПІ» – твій помічник та захисник, якщо твої права в чомусь порушуються.

Будь-яка матеріальна допомога здійснюється через профспілкові структури факультету або університету.

Питання поселення та виселення студентів з гуртожитку керівництво університету узгоджує із профкомом студентів.

Ти бажаєш відпочити та знайти нових друзів – і тут тобі допоможе профком студентів. В університеті функціонують студентські спортивно-оздоровчі табори «Студентський» (Чорне море), «Політехнік» (Сіверський Дінець). Потрапити туди, а також на бази відпочинку інших навчальних закладів міста Харкова та України ти можеш, звернувшись до профбюро свого факультету або до профкому.

Якщо ти хочеш бути здоровим – санаторій профілакторій університету та санаторії України до твоїх послуг.

Хочеш цілий місяць вдвічі менше витрачати на метро та інші види громадського транспорту Харкова – звертайся з приводу пільгових проїзних квитків.

У тебе є чи буде дитина? Забезпечимо новорічним подарунком.

Якщо є бажання попрацювати та заробити грошей – звертайся до профкому. Ми співпрацюємо з Харківською молодіжною біржею праці та багатьма іншими організаціями, які мають відношення до питань соціально-правового та економічного захисту студентів.

Якщо в тебе є питання щодо роботи пунктів громадського харчування університету, то і з цього питання звертайся до профкому студентів НТУ «ХПІ» – комісії громадського контролю.

І знову ж таки, квитки на культурно-спортивні заходи також розповсюджуються профкомом студентів.

Першокурснику, твоє основне завдання – вчитися добре. Це потрібно для тебе і твоєї країни. А для того, щоб відстоювати твої права, працює профком студентів НТУ «ХПІ».

На кожному факультеті існує профспілкове бюро в складі голови профбюро та членів профбюро, які займаються захистом твоїх прав, оздоровленням, культурно-спортивною роботою тощо.

У кожній групі є профгрупорг, який не лише володіє необхідною тобі інформацією, а й представляє й відстоює твої права та інтереси на всіх рівнях.

Ми є членами Студентської профспілкової асоціації Харкова, Асоціації профспілкових організацій студентів України.

Уся інформація про діяльність нашої профспілкової організації доводиться через студентів-активістів, інформаційні стенди, засоби масової інформації університету.

Будь-які заходи для студентів, які проводяться в університеті, в місті та Україні так чи інакше пов’язані з профспілкою. А з ким же ще...

Першокурснику! Тобі жити – тобі й шукати своє місце в цьому світі.

Юнаки та дівчата, нам крокувати завжди і всюди разом. А якщо ти ще першокурсник, достатньо зайти до профкому студентів і запитати: «А чому?»

Профспілкова студентська організація університету має багато добрих задумок, ми намагаємося їх втілити в життя, але свіжі думки – пріоритет молодих.

Гасло молодості: «Твори, вигадуй, пробуй!» знову на порядку денному.

Профспілка в університеті – це школа життя. Об’єднуючи людей різних, вона об’єднує однодумців. Якщо людина пройшла школу профспілкової роботи – вона набуває неабиякого досвіду, який обов’язково стане їй в пригоді на все життя. Такій особистості набагато легше знайти своє місце в суспільстві.

Основні завдання профспілкової організації студентів:

  • поєднання зусиль та координація діяльності членів профспілкової організації для досягнення спільних цілей профспілки;
  • захист професіональних, трудових, соціально-економічних прав та інтересів студентів перед адміністрацією університету та органами державної влади;
  • розвиток та зміцнення студентського профспілкового руху, участь у розробці та реалізації державної молодіжної політики.

Як нас знайти: Україна, 61002, м. Харків, вул. Червонопрапорна, 16

Телефонуй: 707-66-26

Пиши: е-mail: nagorniy@kpi.kharkov.ua

 

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет