О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Створити музей до 60-річчя Перемоги


#7-8 от 30.03.2004

По всій Україні триває підготовка до урочистостей з нагоди 60-річчя Перемоги нашого народу у Великій Вітчизняній війні. Чимало уже зроблено для цього на Харківщині, і ця робота у майбутньому не повинна припинятися. Пам'ять про подвиг героїв-визволителів нашого регіону має бути належно увічнена. За цю Перемогу Харківщина заплатила найдорожчу ціну - 230 тисяч життів військовослужбовців та цивільного населення.

Дещо вже зроблено у нашій області у виконання Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років", прийнятого у квітні 2000 року.

Так серед останнього, що було зроблено, стало відкриття у серпні 2003-го у Дергачівському районі Меморіального комплексу "Висота маршала І.С. Конєва". Саме з цього місця почалася військова операція, яка і завершилася остаточним переможним звільненням Харкова.

За ініціативи голови обласної державної адміністрації Є.П. Кушнарьова та ветеранських організацій нашої області планується також створення музею "Харківщина у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років". Ветерани вдячні всім тим, хто не залишається осторонь цієї благородної справи. З нагоди створення музею ветерани підписали відкрите звернення до керівників різних рангів, депутатів, військовослужбовців, студентів та інших верств населення з проханням зробити все можливе для увічнення пам'яті воїнів-визволителів, зібрати необхідні кошти та спільними зусиллями допомогти в будівництві музею. Це звернення підписали голова Харківської обласної ради ветеранів О. Котляревський, голова Харківського обласного комітету Міжнародної Української спілки ветеранів війни, Герой Радянського Союзу С. Остащенко, голова Харківської обласної організації інвалідів війни та Збройних Сил М. Тітов, Герой Радянського Союзу, Почесний громадянин Харкова М. Андрійко.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет