О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Делегація Євросоюзу в НТУ «ХПІ»


#13-14 от 06.06.2006

На знімку: ректор нашого університету Л.Л. Товажнянський (справа) зустрів делегацію Євросоюзу на чолі з паном Ієном Боугом (зліва).

У рамках Днів Європи в Україні в Харкові побувала делегація Євросоюзу. 27 травня її члени – голова представництва Європейської комісії в Україні пан Ієн Боуг, посол Чеської республіки пан Карел Штіндл, перший секретар посольства Німеччини пан Марко Лінц, секретар посольства Словаччини пані Зузана Славікова – відвідали наш університет. Вони зустрілися з професорами, викладачами і студентами. Зустріч відкрив ректор, професор Л.Л. Товажнянський, який подякував гостям за те, що вони з багатьох харківських вузів обрали наш університет для спілкування в Дні Європи в Україні. Він коротко розповів про історію і сьогодення НТУ «ХПІ», після чого члени делегації виступили з повідомленнями про свою діяльність, про шляхи своїх країн до європейської спільноти і відповіли на численні запитання політехніків. Треба зазначити, що спілкування відбувалося переважно англійською та німецькою мовами, добре володіння якими виявило багато студентів, присутніх на зустрічі. Так, наприклад, студент факультету «Бізнес і фінанси» Сергій Чепіга (БФ-23б) звернувся німецькою мовою до пана Марка Лінца з подякою за присуджений йому грант на навчання в університеті міста Пассау (Німеччина).

В заключному слові пан Ієн Боуг, голова представництва Європейської комісії в Україні, високо оцінив досягнення НТУ «ХПІ» і внесок, який робить наш університет у розвиток співробітництва європейських навчальних закладів.

Зустріч завершилася невеликим концертом, який студенти влаштували на честь гостей.

А наступного дня, у неділю 28 травня, на святі, що відбулося на майдані Свободи, успіхи науковців НТУ «ХПІ» в реалізації проектів Євросоюзу демонстрували професор В.І. Тошинський і доцент Т.В. Данько, які керують виконанням проектів, що здійснюються з партнерами з Іспанії та Німеччини.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет