О газете | Архив номеров | Архив статей | Поиск      

Студентська конференція


[М. Михайлина]
#12 от 18.05.2004

12 - 13 травня 2004 року за підтримки Головного управління освіти і науки Харківської обласної державної адміністрації на базі Національного технічного університету “Харківський політехнічний інститут” відбулася регіональна студентська науково-теоретична конференція “Харків: минуле, сучасне, майбутнє. До 350-річчя заснування міста”. Організаційним комітетом виступили ректорат та викладачі НТУ “ХПІ”.

Конференція радо прийняла делегації не лише харківських, а й бєлгородських вузів - студентів державного університету та університету споживчої кооперації. Харків був представлений на конференції такими вузами: Національний університет імені В.Н. Каразіна, ХПІ, Інститут танкових військ, Національна юридична академія імені Ярослава Мудрого, державний аграрний університет імені В.В. Докучаєва, академія залізничного транспорту, медичний університет, Національний університет радіоелектроніки, економічний університет, педагогічний університет імені Григорія Сковороди та соціально-економічний інститут.

12 травня розпочав пленарне засідання і вів його проректор НТУ “ХПІ” з гуманітарної освіти і виховної роботи, професор Ю.Д. Сакара, який відзначив, що до оргкомітету надійшло 190 доповідей і це чимало. Проректор з навчальної роботи, професор Є. І. Сокол нагадав студентам, що історія нашого університету нерозривно пов’язана з історією Харкова. Не дивно, що ця конференція проходила саме на базі ХПІ, адже в Харкові немає жодного підприємства, де б не працювали наші випускники.

Студенти в свою чергу сумлінно поставилися до свого завдання і підготували дуже цікаві доповіді на найрізноманітніші теми, та майже всі вони так чи інакше стосувалися нашого міста. В аудиторії звучали і загально відомі факти з історії Харкова. Були і цікаві факти. Особливо хочеться відзначити доповіді Наталі Шаповалової (КІТ-42а) та Миколи Боровенського (ХМ-33б).

13 травня учасники мали змогу виступити на засіданнях спеціалізованих секцій. Всього їх було 7 і присвячені вони були таким питанням: Харків і харків’яни у вітчизняній історії, Харків і розвиток філософії в Україні, Харківщина - найважливіший економічний регіон України, соціальне та політичне життя Харківського регіону, культурологія та релігієзнавство, становлення та розвиток інститутів демократії і Харківському регіоні, філологічні надбання Харківщини. Кожна секція мала своїх вдячних слухачів та, на жаль, не можна було потрапити на всі засідання водночас.

Разработка, поддержка и наполнение: лаборатория информационно-поисковых систем НТУ "ХПИ" © 2004 — 2021


Яндекс.Метрика

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара Національний університет цивільного захисту України Народная украинская академия Харківський національний автомобільно-дорожній університет Національний фармацевтичний університет Національний гірничий університет